Це не просто сміливий рейд, а комбінована операція кількох бригад, — британський експерт про дії ЗСУ в Росії

Територія Курської області, що під контролем ЗСУ. Ілюстрація: deepstatemap.live

Україна зриває розв’язану Росією війну і переносить її на територію противника. РФ поки що не може приборкати власну невизначеність після того, як ЗСУ застали її армію зненацька в Курській області. Про це в колонці для видання Financial Times написав професор військових досліджень Королівського коледжу Лондона Лоуренс Фрідман.

“Це не просто сміливий рейд кількох сотень військ, а комбінована операція за участю кількох бригад. Вони швидко просуваються, захоплюючи полонених. Оперативна безпека була і залишається жорсткою. Використовуються досвідчені війська, а не новобранці, з’явилися українські літаки, ЗСУ обійшли російські опорні точки”, — зазначив Фрідман.

Він додав, що РФ направила свою армію на територію України, тому їй не вистачає достатньо потужних резервів для оборони в Курській області.

“Командування та управління військами здаються поганими. Логістика порушується. Українські сили користуються ініціативою і беруть під свій контроль більше території”, — констатував професор.

Читайте також: Операція ЗСУ в Курській області зараз має перейти у другу стадію, — Матвєєв

Нагадаємо, Курська операція ЗСУ розпочалася 6 серпня. На сьогодні Сили оборони України контролюють понад 1000 кв. км території регіону, понад 80 населених пунктів.

Читайте також: Військова комендатура ЗСУ в Курській області та строковики РФ на передовій: аналіз ключових подій тижня з Єгором Скориною

Прямий ефір