Максимально завдаємо ураження всім російським позиціям, — Зеленський наприкінці 905-го дня війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Кілька доповідей головнокомандувача Збройними силами України Олександра Сирського про фронтову ситуацію та операцію в Курській області підтвердили, що окупант зазнає втрат. Це корисно для оборони України. Про це розповів президент України Володимир Зеленський сьогодні, 16 серпня, у вечірньому зверненні до громадян, інформує FREEДОМ.

“Це стосується знищення логістики російської армії та витрат їхніх резервів. Ми маємо максимально завдавати ураження всім російським позиціям і робимо це. Я дякую кожному нашому воїну за влучність, дякую за силу та за стійкість. Головком Сирський доповів щодо наших оборонних кроків на Донбасі: Покровський, Торецький напрямки, а також наш рух у Курській області. Прибираємо там російську військову присутність на території наших дій та поповнюємо обмінний фонд для нашої держави”, — сказав він.

Прибули для роботи в Україні нові посли держав-партнерів: Бельгії, Індії, Нідерландів, Словаччини, Італії, Мексики. Глава держави прийняв вірчі грамоти та подякував за чітку підтримку територіальної цілісності України та міжнародного права.

Президент також провів кілька нарад щодо подальшої роботи в наближенні миру для України, захисту людей.

Зеленський сьогодні говорив із членами Ради церков та релігійних організацій.

“Вдячний за підтримку нашого курсу на духовну незалежність України. Верховній Раді запропоновано законопроєкт, який може реально гарантувати, що не буде жодних маніпуляцій із Москви українською церквою. Цей законопроєкт повинен спрацювати та повинен додати Україні соборності, реальної нашої єдності духовної”, — резюмував він.

Читайте також: Бої в районі Малої Локні та на сході України: Сирський доповів Зеленському про хід Курської операції та український фронт (ВІДЕО)

Прямий ефір