Міжнародна спільнота підтримає Україну в прагненні примусити Росію до миру, — Левченко

Олександр Левченко. Фото: armyinform.com.ua

У Кремлі ігнорують формулу миру президента України Володимира Зеленського. Тому Курська операція — це метод примусити Росію до миру, згідно з міжнародним правом і Статутом ООН. Про це сьогодні, 16 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Хорватія та Боснії і Герцеговині Олександр Левченко.

“Поки що в Кремлі повністю ігнорують формулу миру і сказали, що взагалі нічого не будуть говорити про мир. Курська операція — це тиск на політику Москви, меседж про те, що потрібно закінчувати війну в Україні. Причому закінчувати на умовах міжнародного права”, — сказав він.

Примус до миру — це дії, що вживаються для припинення міждержавного або внутрішньодержавного збройного конфлікту. Міжнародна спільнота підтримає Україну в прагненні примусити Росію до миру.

“В України з Росією 200 міжнародних договорів, де Москва гарантує нашу територіальну цілісність. Тому ситуація така, яка є. Міжнародна спільнота підтримає Україну в тому, що треба тиснути на Москву і примусити її до миру. В ООН є таке поняття — примус до миру. Це юридичний термін”, — резюмував Левченко.

Читайте також: Захід українських військ у Курську область — це оборонний захід, — Левченко

Прямий ефір