Південна Корея запропонувала Північній Кореї діалог для зниження напруженості — подробиці

Флаг Южной Кореи. Фото: "Москва24"

Сеул прагне до переговорів із Пхеньяном, щоб послабити напруженість. Для цього президент Південної Кореї Юн Сок Йоль запропонував створити спеціальну робочу групу. Він заявив, що готовий розпочати співпрацю, але тільки в тому разі, якщо Північна Корея піде на зустріч у питанні ядерного роззброєння. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на Reuters.

“Ми почнемо політичну та економічну співпрацю в той момент, коли Північна Корея зробить хоча б один крок до денуклеаризації. Діалог і співпраця можуть призвести до істотного прогресу в міжкорейських відносинах”, — вважає Юн Сок Йоль.

Південнокорейський лідер закликав північнокорейську владу відреагувати на пропозицію.

“Я пропоную створити “Міжкорейську робочу групу”. Цей орган міг би зайнятися будь-яким питанням, починаючи від зняття напруженості та закінчуючи економічним співробітництвом, культурними обмінами, а також реагуванням на стихійні лиха і зміну клімату. Ми також зможемо обговорити невирішені гуманітарні питання, як-от розлучені сім’ї та південнокорейські військовополонені, викрадені й затримані, які все ще утримуються на Півночі. Свобода, якою ми насолоджуємося, має бути поширена і на Північну Корею, де люди позбавлені свободи та страждають від злиднів і голоду”, — заявив президент Південної Кореї.

Читайте також: Південна Корея нарощує виробництво озброєння: детально про темпи та постачання іншим країнам (ВІДЕО)

Прямий ефір