Окупанти в паніці, а у кримців виник сплеск надії, — Чубаров про реакцію на операцію ЗСУ в Курській області

Рефат Чубаров. Скріншот: uatv.ua

У Криму пильно спостерігають за останніми подіями в Курській області. Окупаційна влада посилює захист стратегічних об’єктів, тоді як серед проукраїнських місцевих жителів зростають надії на деокупацію півострова. Про це сьогодні, 15 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“В окупованому Криму всі без винятку уважно стежать за операціями Збройних сил України в Курській області. Так, окупанти намагаються посилити захист стратегічних, насамперед військових, об’єктів”, — сказав він.

Голова Меджлісу повідомив, що російські окупанти посилюють заходи безпеки й навколо Керченського (Кримського) мосту.

“Виставляють додаткові баржі з боку моря, щоб захистити його після того, як прозвучали прогнози, що операція в Курській області може бути прологом до звільнення Криму”, — розповів Чубаров.

За його словами, серед російських окупантів і колаборантів у Криму спостерігається підвищена розгубленість, що переростає в істерику, особливо на тлі ще й так званих “виборів” до місцевих органів влади, запланованих на 8 вересня.

“Тепер окупантам та їхнім прислужникам в умовах нових загроз доводиться намагатися переконувати людей у нібито перевагах російської влади в Криму, у “поверненні в рідну гавань”. Однак люди бачать: в яку б сферу життя не поглянути, усюди існують загрози для їхнього життя і добробуту”, — каже гість ефіру.

Також голова Меджлісу поділився реакцією мирних жителів на події в Курській області.

“У мирних жителів Криму, вірних Українській державі та відданих своїй землі, знову виник сплеск очікувань, що Крим буде звільнений. Будь-яка активізація, особливо успішні дії Збройних сил України проти російських загарбників, завжди викликає у кримців особливі надії та очікування. Про це потрібно завжди пам’ятати”, — резюмував Рефат Чубаров.

Читайте також: Україна створила військову комендатуру в Курській області — подробиці від Сирського (ВІДЕО)

Раніше керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко сказав, що в армії РФ немає боєздатних оперативних резервів, необхідних зараз для ведення бойових дій у Курській області, тому їй доводиться перекидати підрозділи з фронту.

Прямий ефір