На фронті — понад 160 боєзіткнень, Сили оборони відбили 58 штурмів на Покровському напрямку, — Генштаб

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 165 бойових зіткнень. Російська армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів, а також 58 авіаударів, зокрема, скинувши 71 КАБ. Крім цього, ворог здійснив 4 365 обстрілів, з них 135 — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 15 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони України за минулу добу завдали дев’ять ударів по районах зосередження особового складу і техніки противника та пункту управління, а також уразили чотири артилерійські системи, засіб ППО, склад боєприпасів та ще один важливий об’єкт росіян.

На Харківському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення в районі населених пунктів Вовчанськ та Сотницький Козачок.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося дев’ять ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії армії РФ біля Синьківки, Петропавлівки та Берестового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 15 разів, намагався просунутись біля Невського,Тернів та Макіївки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 25 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку російські окупанти атакували п’ять разів біля Часового Яру та Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 24 атаки неподалік від Північного, Неліпівки, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 58 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Єлизаветівка, Гродівка, Орлівка, Миколаївка, Желанне, Скучне, Яснобродівка та Птиче. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Воздвиженки та Гродівки, противник активно застосовував штурмову та бомбардувальну авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили вісім атак біля Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, росіяни здійснили сім штурмів українських позицій неподалік від Водяного і Вугледара.

На Оріхівському напрямку російські окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій в районі Малої Токмачки і Новоданилівки — провели три штурми.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували позиції ЗСУ сім разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію по районах українських населених пунктів.

Українські захисники активно завдають російським окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці.

Читайте також: Сили оборони завершили пошук та знищення противника у Суджі — нові деталі операції повідомив Сирський

Раніше військовий експерт Владислав Селезньов сказав, що на фронті фіксується зниження інтенсивності бойових дій, адже армія Російської Федерації змушена перекидати частину своїх військ для захисту Курської області. 

Прямий ефір