Російська армія обстрілює Харківську область практично щодня — деталі від Чубенка

Дмитро Чубенко. Фото: khar.gp.gov.ua

Обстріл Харківської області відбувається щодня по кілька разів. Останнім часом для ударів по обласному центру російські окупанти застосовували “Іскандери”, а ракетами С-300 атакували Харків ще в травні. Про це сьогодні, 14 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів Харківській обласній прокуратурі Дмитро Чубенко.

“Практично щодня ми маємо обстріли цивільної інфраструктури в Куп’янському районі, у напрямку Липців, населених пунктів Дергачівського району, околиць Харкова. Обстрілюються населені пункти щодня та КАБами. Новинкою зараз із воєнних злочинів з боку РФ є обстріл FPV-дронами цивільних автомобілів під Куп’янськом”, — повідомив він.

Чубенко заявив, що сьогодні було обстріляно два цивільні автомобілі біля Куп’янська, серед тих, хто отримав поранення, є медики, які їхали на виклик для надання першої допомоги.

“Удар сьогодні був автомобілем “Жигулі”, який знаходився біля пункту гуманітарної допомоги, просто в синій “Жигуль”. Для чого це було зроблено — логіка незрозуміла”, — додав спікер облпрокуратури.

За його словами, найчастіше за Харковим армія РФ застосовує “Іскандери”, а також були випадки використання КАБів, ракет типу Х-59.

“Щодо КАБів, за останній місяць ударів по місту Харків із використанням цих снарядів набагато менше, по області менше стало. В принципі, росіяни використовували КАБи за напрямом своїх наступальних дій — по Вовчанському, Куп’янському та Липецькому напрямках, на лінії бойового зіткнення, тобто збройних сил України. У тому числі вони кожен десятий КАБ просто пуляють у бік Харкова, і в результаті ці КАби падають або в передмісті, або дуже часто в Дергачівському районі, це передмістя Харкова”, — розповів Чубенко.

Читайте також: 23 БпЛА запустила Росія вночі по Україні — у двох областях пошкоджено об’єкти інфраструктури

Нагадаємо, 9 серпня армія РФ завдала удару по Харкову. Російські окупанти скинули керовану авіаційну бомбу на Київський район міста. 

Прямий ефір