Одеса зустріла олімпійських чемпіонок — деталі (ВІДЕО)

Зустріч олімпійських чемпіонок в Одесі. Фото: omr.gov.ua

Олімпійські чемпіонки, фехтувальники Аліна Комащук та Олена Кравацька повернулися додому до Одеси. Саме жіноча команда шаблісток принесла Україні першу золоту медаль на літніх Іграх у Парижі, повідомляє FREEДОМ.

Одесити зустрічають двох олімпійських чемпіонок, які у складі жіночої команди з фехтування на шаблях принесли Україні першу золоту медаль літніх Олімпійських ігор у Парижі.

“Дуже хворіли, дивилися Олімпіаду. Дівчатка показали дуже високий рівень. Ми сподіваємось, що на наступній Олімпіаді наша збірна також принесе багато медалей”, — сказала мешканка Одеси Мирослава.

Олімпійськими чемпіонками у командному турнірі з фехтування на шаблях стали Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова. У фіналі спортсменки перемогли збірну Південної Кореї з рахунком 45:42.

“Ми підіймалися поступово, бо були не в найкращій позиції на початку кваліфікації. І ми мали відносно вдалий сезон. Був чемпіонат Європи, ми зробили собі гарну сітку. І був страх: ну, невже це все? І трохи лишилося, і так хотілося дотиснути, і в нас це вийшло”, — поділилася емоціями олімпійська чемпіонка Аліна Комащук.

За тиждень після перемоги, повернувшись додому, спортсменки зізналися, що поєдинок був складним для всіх.

“Звичайно, мета була показати своє фехтування та забрати “золото”. “Срібло” у нас було, на той раз ми взагалі не потрапили на Олімпіаду, і був дуже складний етап підготовки. Ми вірили до останнього. І ми вірили, що своє візьмемо та привеземо медаль додому”, — відзначила олімпійська чемпіонка Олена Кравацька.

“Ми мали дуже хорошу команду, яка дуже добре комунікувала між собою, ми дуже часто змінювали підготовку залежно від нашого стану. Ми зробили те, про що мріяли, досі я не маю усвідомлення, що ця була Олімпіада, і ми виграли”, — додала олімпійська чемпіонка Аліна Комащук.

Зустрів чемпіонок в Одесі та їхній тренер Олександр Васютін. Він багато років тренував спортсменок та вірив у те, що вони стануть першими.

“Я знав, що вони будуть першими. Чи не другі. Ця впевненість у мене була, і перед Олімпіадою ми мали кілька зустрічей з різними ЗМІ, на яких я говорив, що буде 100% “золото”, — заявив тренер Олександр Васютін.

У загальному заліку українська збірна на літній Олімпіаді в Парижі виборола 12 медалей, три з них — золоті. Окрім фехтувальниць, медаль найвищого номіналу здобули боксер Олександр Хижняк та стрибунка Ярослава Магучіх.

Читайте також: Квіти, вітання, оплески: українські спортсмени повернулися після виступів на Олімпіаді у Парижі (ФОТО)

Нагадаємо, Україна посіла 22-ге місце у медальному заліку Олімпіади-2024. Українська команда виборола 12 медалей. З них три — золоті. Перше місце у медальному заліку літніх Олімпійських ігор посіла збірна США. 

Прямий ефір