Курський фронт: про поточну ситуацію і мету української операції розповів Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Збройні сили України контролюють понад 1000 квадратних кілометрів території Курської області Росії й активно проводять як наступальні операції, так і заходи зі стабілізації. Попри складну гуманітарну ситуацію, місцеві жителі отримують необхідну допомогу. Про це сьогодні, 14 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Понад 1000 квадратних кілометрів, а якщо бути точним, то 1097 км² території Курської області Росії перебувають під повним контролем Збройних сил України, які проводять наступальну операцію, що вже отримала назву “Курський фронт”, сказав він.

Як він зазначив, просування українських військ відбувається вглиб російської території, де проводяться заходи, такі як зачистка вже контрольованих районів.

“Зокрема, повністю проведена зачистка міста Суджа, районного центру та кількох інших населених пунктів. Яка остаточна мета операції? Добре, що на сьогоднішній день нікому не відомо. Це і стало одним із чинників, чому Україні вдалося прорвати оборону ворога”, наголосив Братчук.

За його словами, крім зачистки і стабілізації, українські військові продовжують наступ і підготовку плацдармів, які можуть бути використані для оборони в майбутньому.

“Що стосується гуманітарної ситуації: жителі Курської області, які не змогли евакуюватися або не висловили бажання зробити це, перебувають під повним забезпеченням Збройних сил України. Вони отримують усе необхідне і реально захищені від путінського режиму. Єдине, що ворог продовжує завдавати авіаційних ударів, у тому числі по власних громадянах, але загалом ситуація залишається контрольованою”, підсумував Сергій Братчук.

Читайте також: Курська операція ЗСУ продемонструвала хаос у військово-політичному керівництві Росії (ВІДЕО)

Нагадаємо, українські журналісти показали обстановку в Суджі Курської області, де зараз перебувають ЗСУ. Місцеві росіяни розповідають, що влада навіть не оголосила про евакуацію населення, а зібралася і поїхала, залишивши людей без засобів до існування. Українські військові забезпечують росіян водою і продуктами харчування.

Прямий ефір