Сили оборони України знищили ворожий Су-34 у Курській області

Су-34. Фото: mil.in.ua

Українські військові збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34 на території Курської області. Як повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України — це заслуга зенітних ракетних військ Повітряних сил, інформує FREEДОМ.

“Менше стало і артилерійських обстрілів, і ворожих атак, і атак за допомогою керованих авіаційних бомб. Так, безумовно, ситуація ще не повністю стабілізована. Але тут і зараз російська армія змушена перекидати частину своїх сил із засобів з інших ділянок фронту. Йдеться про південь нашої країни — Запорізький, Херсонський напрямок. Йдеться про деякі напрямки на сході нашої країни. Зрозуміло і те, що чимала кількість російських ресурсів буквально прямо зараз переміщається на території Бєлгородської області в напрямку Курська. Адже плацдарм, який утримує нині українські Сили оборони, досить масштабний”, — оцінив ситуацію військовий експерт Владислав Селезньов.

У Генштабі також повідомили, що за добу на лінії фронту відбулося 134 бойових зіткнення.

Найскладніша ситуація спостерігається на Покровському напрямку, де російська армія здійснила 54 атаки, а також на Торецькому — там загарбники 19 разів намагалися прорвати оборону.

Українські воїни активно завдають російським військам відчутних втрат на цих та інших напрямках уздовж усієї лінії фронту.

Читайте також: Операція ЗСУ в Курській області змінює хід і сприйняття війни — оцінка Варченка

Як повідомлялося, за останню добу російські окупанти втратили на фронті 1 240 військових. Сили оборони України також знищили 57 артилерійських систем ворога, п’ять реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) і 57 безпілотників.

Прямий ефір