На фронті — понад 130 боєзіткнень, зросла кількість ворожих атак на Придніпровському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулось 134 бойових зіткнення. Російська окупаційна армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням чотирьох ракет, а також 81 авіаудар, зокрема, скинувши 116 КАБів. Крім цього, ворог здійснив 4 594 обстріли, з них 114 — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 14 серпня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони впродовж минулої доби завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу і техніці противника, двох ударів по пунктах управління, а також уразили дві артилерійських системи, станцію РЕБ, склад боєприпасів та ще два важливих об’єкти.

На Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень в районі населених пунктів Глибоке, Липці, Тихе та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу відбулися чотири ворожі атаки. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян біля Синьківки, Берестового, Кругляківки та у напрямку Новоосинового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 11 разів. Намагався просунутись уперед неподалік від Невського, Тернів, Макіївки та у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку окупанти атакували шість разів біля Білої Гори, Іванівського і, найактивніше, біля Часового Яру.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 19 атак неподалік від Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 54 штурмові та наступальні дії у бік населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Єлизаветівка, Зелене поле, Малинівка, Гродівка, Желанне, Скучне, Калинове, Птиче і Карлівка. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Гродівки, район цього населеного пункту піддався бомбардуванню трьома КАБами.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак армії РФ біля Красногорівки і Костянтинівки.

На Времівському напрямку ворог здійснив шість штурмів позицій ЗСУ неподалік від Водяного, Костянтинівки і Вугледара.

На Оріхівському напрямку російські окупанти намагалися вибити підрозділи Сил оборони з позицій в районі Малої Токмачки і Роботиного — провели два штурми.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували українські позиції 11 разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат і відійшли. Крім того, ворог завдав авіаудару некерованими ракетами по району Миколаївки.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує керовані авіабомби по районах українських населених пунктів. Проте ворожі КАБи вибухають і на території Росії.

Українські війська активно завдають окупантам відчутних втрат в живій силі та техніці.

Читайте також: Раптова й успішна на всіх етапах — Курську операцію ЗСУ оцінили експерти

Нагадаємо, за останню добу російські окупанти втратили на фронті 1 240 військових.

Прямий ефір