Росія на тлі Курської операції в останню чергу перекидатиме свої війська з Донецької області, — військовий оглядач

Ілюстративне фото: dn.gov.ua

Росія в останню чергу відводитиме війська з Донецької області України, щоб перекинути підкріплення для захисту своєї Курської області. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий оглядач Денис Попович.

“Останнє місце, звідки вони будуть виводити свої війська, це буде Донецька дуга. Тобто на Покровській ділянці, Часів Яр, Торецьк — це останні місця, звідки вони будуть виводити свої війська для того, щоб перекидати підкріплення в Курську область. Для того, щоб це сталося, там уже наступ має розвиватися куди глибше, ніж він зараз є. Він і зараз достатньо поширився на території. Тобто ті дані, які ми зараз маємо у відкритих джерелах, вони, очевидно, запізнюються за реальною ситуацією”, — сказав він.

Водночас Попович не вважає, що зараз для росіян ситуація настільки погана, щоб вони знімали війська зі Східної дуги, з Покровської, з Торецької ділянки, з Часового Яру тощо.

“Для цього потрібно, вочевидь, або сильно розширити прорив, або загрожувати безпосередньо Курську, що поки що не спостерігається. Тобто такої загрози для обласного центру ще немає. Або ж відкривати нові ділянки, нові оперативні ділянки в інших областях, в інших місцях Російської Федерації для того, щоб їм довелося ще більше підкріплень перекидати. Я думаю, що саме тому вони знімають війська з тих ділянок фронту, де ситуація не настільки напружена, як зараз це відбувається в Донецькій області”, — сказав військовий оглядач.

Читайте такожРаптова і успішна на всіх етапах — Курську операцію ЗСУ оцінили експерти

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександ Сирський розповів, що Сили оборони України контролюють 74 населені пункти РФ.

Прямий ефір