Російська влада була не готова до подій у Курській області, а населення не чинило опору — розбір Поповича

Денис Попович. Фото: detector.media

Ні місцева влада в Курській області, ні кремлівська верхівка виявилися неготовими до подій у Курській області. Щоб заспокоїти населення країни, влада почала брехати про ситуацію в регіоні. Про це сьогодні, 13 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий оглядач Денис Попович.

“Місцева влада не змогла забезпечити достатній рівень евакуації своїх жителів зони бойових дій. Ми бачили минулого тижня обурення низки жителів Курської області, які потрапили на відео, звучали прямі звинувачення і в бік телебачення, і в бік місцевої влади. Ми бачили той факт, що люди були змушені самостійно, власними силами, або за допомогою сусідів, друзів, родичів залишати район бойових дій. Ми бачили розгул шахраїв, які вимагали передоплату за організацію евакуації”, — зауважив він.

Також Попович звернув увагу на реакцію Кремля на події в Курській області.

“Ми також бачили та продовжуємо бачити неготовність кремлівської верхівки, тобто вони не бажають називати речі своїми іменами, і фактично війну, і візит армії в межі Російської Федерації було названо контртерористичною операцією. Все це зроблено для того, щоб приховати реальні проблеми, які були пов’язані з армійськими командами. Тому суцільні мінуси спостерігаються в діяльності російських військ”, — сказав військовий оглядач.

Найголовніше, на його думку, не дотримано дуже важливих пунктів суспільного договору, який існував у Російській Федерації.

“Негласного суспільного договору, який полягав у тому, що уряд захистить народ. Тобто від будь-якого зовнішнього вторгнення, війни тощо. А зараз ми всього цього не бачимо. Тобто народ наданий сам собі. І що дуже цікаво, захід Збройних сил України в Курську область не показав того, що відбувалося, коли російська армія заїжджала в українські міста. Ми ж пам’ятаємо про те, що місцеві жителі різного віку з прапорами виступали, лягали під гусениці, під колеса російської техніки та перешкоджали просуванню. Зараз у російських містах і селах порожньо. І тут нема чого абсолютно говорити про те, що там живуть пенсіонери або люди похилого віку. Пенсіонери або люди похилого віку демонстрували високу громадянську свідомість в Україні і виходили на вулиці. Росіяни цього не роблять. Тобто, помітно, що не бажають. І твердження про те, що вони підтримують війну і підтримують путінську владу, ну, щонайменше, дуже далекі від дійсності”, — констатував він.

Читайте також: Раптова і успішна на всіх етапах — Курську операцію ЗСУ оцінили експерти

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександ Сирський розповів, що Сили оборони України контролюють 74 населених пунктів РФ.

Прямий ефір