Дезінформаційний вплив на німецьке суспільство з боку російської влади триває і не припиняється ні на хвилину, — Ейдман

Ігор Ейдман. Фото: Facebook

Росія не припиняє свій маніпулятивний вплив на суспільство Німеччини. Головна мета дезінформації — припинити постачання озброєння з Німеччини в Україну. Про це сьогодні, 13 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політичний експерт, соціолог, публіцист Ігор Ейдман.

“Дезінформаційний вплив на німецьке суспільство з боку російської влади триває вже багато років і не припиняється ні на хвилину. Працює величезна кількість різних ботоферм, спікерів, блогерів, які явно заангажовані Кремлем, які розпалюють конфлікти з будь-якого приводу. Використовуються теми міграції, підтримки України. Постійно використовується наратив, що, допомагаючи Україні, Німеччина наближає світову ядерну війну, відривається від себе, від власного населення. Усе це робиться з метою зірвати постачання зброї Україні”, — розповів він.

Не варто забувати й про те, що в Німеччині існують дві політичні сили, які явно мають проросійські настрої, зазначив експерт.

“У Німеччині зараз є дві досить популярні політичні партії, де явні проросійські настрої. Це парламентська партія “Альтернатива для Німеччини” і нова партія, яка поки що не брала участі ще у федеральних і навіть земельних виборах, — це блок Сари Вагенкнехт. Ці дві партії поки що не є впливовими на федеральному рівні, але вони можуть стати надзвичайно впливовими на рівні східнонімецьких земель”, — констатував він.

Читайте також: РФ не буде відкрито протистояти Німеччині через Tomahawk, бо уникає конфронтації з НАТО, — Умланд

Прямий ефір