Квіти, привітання, оплески: українські спортсмени повернулися після виступів на Олімпіаді в Парижі (ФОТО)

Українська збірна. Фото: noc-ukr.org

Герої українського спорту повернулися з Парижа до Києва. На столичному залізничному вокзалі олімпійців зустріли урочисто з квітами та привітаннями. На пероні зібралися рідні та вболівальники атлетів, а також керівники Міністерства молоді та спорту і Національного олімпійського комітету (НОК), повідомляє FREEДОМ.

На Іграх у Парижі українці завоювали 12 медалей, три з яких — золоті. І навіть попри те, що через російську військову агресію до Франції поїхали тільки 140 наших спортсменів, Україна показала найкращий результат за останні 12 років.

Українська збірна. Фото: noc-ukr.org

“Те, що в нас є 12 медалей, я вважаю, це успіх. У нас є три золоті нагороди, і це дуже класно, я дуже пишаюся всіма нашими спортсменами, які представляли нашу країну в Парижі. Я кожну свою медаль, кожну перемогу присвячую Збройним силам України (ЗСУ), присвячую нашій країні. Це додає сил, це додає неймовірної мотивації. І це те, що було в мене в думках, те, що було в мене в серці в той момент. Я дуже хотіла це зробити — і в мене це вийшло. Я дуже щаслива тим, що в мене вийшло подарувати такі емоції нашому народу”, — сказала бронзова призерка Олімпіади-2024 з фехтування Ольга Харлан.

Ольга Харлан. Фото: noc-ukr.org

НОК України подарував усім спортсменам, які сьогодні приїхали в Україну, символічний подарунок із колекції поштового випуску “Олімпійська команда України 2024”, який напередодні Олімпіади-2024 випустила Укрпошта за підтримки НОК України. Такі подарунки отримають усі спортсмени, які представляли Україну на Олімпійських іграх у Парижі.

Українська збірна. Фото: noc-ukr.org

“Складний час. Повномасштабна війна. Завдяки Збройним силам України ми всі разом побачили цих спортсменів на Олімпійських іграх. Ми були команда — команда, налаштована на перемогу. Звичайно, не всі перемогли, але ми всі підтримували один одного, ми всі допомагали один одному. Ми всі разом були там. І весь світ побачив: що ми — вистояли. Зараз тут стоять герої”, — сказав президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт.

Читайте також: 22-ге місце з 204 країн: досягнення України на Олімпіаді-2024 (ВІДЕО)

Прямий ефір