У Білому домі вважають, що військова співпраця Росії та КНДР загрожує не тільки Україні

Прапор США. Фото: gettyimages.com

Військова співпраця Росії та Північної Кореї небезпечна не тільки для України, а й для країн Індо-Тихоокеанського регіону. Про це заявив представник Білого дому Джон Кірбі, повідомляє FREEДОМ.

Представник підкреслив, що останнім часом США фіксували, як росіяни використовували північнокорейські балістичні ракети для ударів по Україні, що свідчить про відчай Путіна.

“Путін відчайдушно потребує допомоги і військового потенціалу, тому що експортний контроль і санкції перетворили економіку, яка була в нього до цієї війни, на економіку воєнного часу. І він у розпачі звертається по допомогу до таких країн, як Іран і Північна Корея. Цілком очевидно, що така військова співпраця небезпечна для народу України. Але це також небезпечно для Індо-Тихоокеанського регіону. І будь-який розвиток такого оборонного співробітництва матиме наслідки для нашої колективної безпеки і безпеки країн в Індо-Тихоокеанському регіоні”, з повідомлення на сайті Білого дому.

Читайте також: Північна Корея та Іран допомагають Росії вести війну проти України — деталі співпраці та нових постачань зброї (ВІДЕО)

Прямий ефір