Оборонні потреби України та євроатлантична інтеграція: Зеленський зустрівся з міністром національної оборони Литви (ФОТО, ВІДЕО)

Зустріч Зеленського та Кащюнаса. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 13 серпня, провів зустріч із міністром національної оборони Литовської Республіки Лаурінасом Кащюнасом, який перебуває з візитом в Україні. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський подякував Литві за всебічну політичну підтримку та важливий внесок у зміцнення оборонних спроможностей України в умовах російської агресії.

“Ми вдячні Литві та вашому народові за підтримку з перших днів повномасштабного російського вторгнення. І ми сподіваємося, що ви будете з нами до його завершення й нашої перемоги. Для нас це дуже важливо”, — сказав він.

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент відзначив важливість Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Литовською Республікою, яку він і Гітанас Наусєда підписали в Брюсселі 24 червня 2024 року.

Під час зустрічі детально обговорили першочергові оборонні потреби України та подальшу допомогу з боку Литви, насамперед щодо протиповітряної оборони (ППО), дронів та інших критично важливих засобів.

Лаурінас Кащюнас (справа). Фото: president.gov.ua

Окрему увагу приділили спільним крокам для розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Зеленський подякував за дієву підтримку з боку Литви європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Читайте також: Україна збільшує територію активних дій у Курській області, — Зеленський наприкінці 902-ї доби війни

Прямий ефір