Неучасть в Олімпіаді-2024 — серйозний удар по іміджу Росії на міжнародній арені, — Левусь

Бойкот російського спорту. Фото: gettyimages.com

Для Росії неучасть в Олімпіаді-2024 стала досить серйозним ударом по іміджу. І хоча російські пропагандисти всіляко поливали брудом Ігри, насправді більшість простих росіян були засмучені тим, що їхня країна не була представлена на спортивних заходах у Парижі гідно. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів політолог Дмитро Левусь.

“Для Кремля будь-яка діяльність міжнародного плану — це продовження політики та продовження воєнних дій. Всі ці казки про те, що російські спортсмени поза політикою закінчуються відразу ж, коли самі спортсмени починають говорити про “велич Росії”, підтримувати агресію своєї країни. Тому Москва завжди сприймала олімпіаду як сцену, з якою можна піарити себе. А медалі — це демонстрація своєї переваги. Тому неучасть в Олімпіаді-2024 — це ще один удар по іміджу Росії на міжнародній арені”, — зазначив політолог.

Він додав: якби для Москви була не важлива участь у таких заходах, вона не виділяла б на це величезні гроші.

“Крім того, РФ завжди намагалася організувати собі дуже сильні позиції впливу в Міжнародному олімпійському комітеті, в інших міжнародних спортивних структурах. Саме тому російських спортсменів так важко було не допустити до Ігор. Так само, як і білоруських. Це рішення зіткнулося з великим опором у Міжнародному олімпійському комітеті, — констатував Левусь.

Саме тому Росія намагалася робити якісь провокації у Франції, щоб зірвати Олімпіаду.

“У Росії давно існує думка: якщо щось відбувається без участі РФ, то краще нехай це не відбувається зовсім. І Москва дотримується цього правила — намагається знищити все, де РФ немає. Те саме було і з Олімпійськими іграми”, — резюмував Дмитро Левусь.

Читайте також: Париж, спорт… диверсії: під прицілом якого Олімпіада, розповіли експерти

Нагадаємо, раніше журналіст російського опозиційного Telegram-каналу “Можем объяснить” Ілля Давлятчин заявив, що інформаційна кампанія проти Олімпіади-2024 керувалася методичками з Кремля. Вперше жоден телеканал у РФ не показував Ігри, хоча інтерес до них був великий. А російські спортивні коментатори говорили про змагання у стилі пропагандистів — принижували своїх спортсменів.

Прямий ефір