Відразу після початку операції стало очевидно — партнери України підтримують те, що відбувається в Курській області, — політолог

Збройні сили України. Фото: 128 ОГШБр

Ще до офіційних заяв було зрозуміло, що США підтримують те, що відбувається в Курській області. Це стало очевидно, коли на другий день спецоперації Вашингтон надав Києву додаткову військову допомогу. Про це сьогодні, 13 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив кандидат політичних наук Олексій Буряченко.

“Ще до заяви вашингтонських політиків, зокрема Кірбі (представник Державного департаменту США), можна пригадати, що побічно не проти того, що відбувається на Курщині, було те, що вже на другий день спецоперації США виділили Україні черговий транш військової допомоги. Це означає, що тоді вже стало абсолютно очевидно, що партнери стратегічно не проти того, що відбувається”, — сказав він.

Політолог зазначив, що спецоперація в Курській області є ініціативою насамперед України, але, на його думку, деякі координаційні дії могли здійснюватися спільно.

“Щонайменше в питаннях зв’язку та супутникової підтримки. Ці можливості у наших західних партнерів значно вищі, ніж у нас”, — наголосив Буряченко.

Він також звернув увагу і на те, що міжнародна преса загалом підтримала спецоперацію України.

“Усі почали відштовхуватися від офіційної позиції України і називати те, що відбувається на Курщині, саме спецоперацією, і, звісно, у позитивному ключі: “успішна спецоперація-геймченджер, вона змінює правила гри”. Тобто Україна реалізувала надзвичайно небезпечну і сміливу операцію, і в мене є сумніви, що навіть такі потужні партнери, як США і НАТО, наважилися б на військову ескалацію на території Росії, а наше військово-політичне керівництво на це наважилося”, — підсумував Олексій Буряченко.

Читайте також: Ми цінуємо те, що ви робите, і підтримуємо — реакція світових політиків на події в Курській області

Як повідомлялося, 9 серпня Міністерство оборони США оголосило про надання додаткової допомоги для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони.

Прямий ефір