Блокування YouTube лише посилює інтерес росіян до пошуку правди про війну, — Мурзагулов

Ростислав Мурзагулов. Фото: Republic

Попри уповільнення YouTube, інтерес до правдивих матеріалів про повномасштабну війну Росії проти України серед російських громадян залишається високим, і восени перегляди можуть досягти піку. Про це сьогодні, 13 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політтехнолог, ексголова Громадської палати Башкортостану Ростислав Мурзагулов.

“Це чергове ідіотське рішення в низці ідіотських рішень російської влади, оскільки воно не призведе до виконання жодного із завдань, які вони перед собою ставлять. Насправді, це лише значно погіршить їхнє становище в медіапросторі”, — сказав він.

Як він зазначив, російська аудиторія YouTube, яка цікавиться правдою про повномасштабну війну проти України, становить від 5% до 15%.

“Від 5 до 15% росіян постійно цікавляться політикою в демократичному контексті і вміють користуватися VPN. Ці люди продовжують стежити за новинами, попри уповільнення YouTube. Ба більше, після заяви про уповільнення YouTube на моєму каналі почалося зростання аудиторії, оскільки люди почали розуміти, що влада щось приховує, і шукають інформацію про події в Курську і контрнаступ української армії на російській території”, — розповів Мурзагулов.

За його прогнозом, перегляди YouTube-матеріалів про війну російськими громадянами можуть досягти піку цієї осені. Очікується, що до 15% населення активно переглядатимуть і поширюватимуть інформацію серед тих, хто не використовує VPN.

“Тому результату вони не досягли. Що ж вони досягли? Вони досягли величезного негативу на свою адресу, тому що YouTube у Росії став основною розвагою. По телевізору дивитися нічого, а YouTube заповнений якісним контентом, включно з безліччю матеріалів для молодих мам і багато іншого”, — підсумував Ростислав Мурзагулов.

Читайте також: YouTube у Росії майже заблокований: навіщо Кремль обмежує доступ — думки експертів і глядачів FREEДОМ

Прямий ефір