В Україні, попри жорсткі обставини війни, не буде втраченого покоління, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський сьогодні, 12 серпня, зустрівся з учасниками Українського міжнародного форуму та привітав українців із Днем молоді. Він подякував усім, хто протистоїть російській агресії як на фронті, так і в інформаційному просторі. Про це повідомляє Офіс президента України, інформує FREEДОМ.

За словами президента, всупереч війні, яку продовжує Росія, Україна підтримує молодь і робить все для майбутніх поколінь українців.

“В Україні, попри жорсткі обставини війни, не буде втраченого через війну покоління. Ми завершимо цю війну так, як потрібно нашій Україні, нашій державі, нашим людям, і повернемо безпеку нашій державі, нашій українській молоді, нашим чудовим поколінням. І вже ваші діти завжди в Україні матимуть змогу реалізувати свої таланти, відчути себе потрібними. Потрібними насамперед Україні: як забезпечити сім’ю, як дати освіту дітям. Це все важливі речі, фундаментальні речі, які ми маємо забезпечити, й ми забезпечимо”, — пообіцяв Володимир Зеленський.

Також глава держави анонсував три оновлені державні програми підтримки молоді: іпотеку, гранти на розвиток бізнесу для українців віком до 25 років та на освіту. Зеленський зазначив, що ці проєкти запрацюють уже восени.

Крім того, з нагоди свята президент нагородив молодих українців — військових, медиків, громадських діячів — тих, хто щодня робить внесок у майбутнє країни.

Нагадаємо, Україна ще у 2021 році відмовилася від радянської традиції свята та почала відзначати День молоді разом зі світовою спільнотою 12 серпня.

“Ми не можемо бути відірваними від світового контексту. І сьогодні політика, і президента України зокрема, у тому, щоб максимально синхронізувати не лише наші дії, зокрема з Європейським Союзом, не лише максимально адаптувати українське законодавство до європейського. Але навіть такі речі, як свята, пам’ятні дати, професійні події, щоб вони були синхронізовані, і ми могли їх відзначати та шукати відповіді разом з нашими колегами, зокрема з Європи, — заявив виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що часто можна почути вираз, що наша молодь — наше майбутнє.

“Але я впевнений, що молодь — це не лише про наше майбутнє, а про наше сьогодення. Сьогодні молодь також несе відповідальність за нашу державу та за наше майбутнє, за ваше майбутнє. Ви ділите його з тими, хто сьогодні бореться за нашу незалежність, за нашу свободу. У вас надзвичайно важлива місія — вивести Україну до економічного лідерства, завершити шлях до ЄС, Євроатлантичної спільноти, затвердити роль України у світі як гаранта миру та безпеки, — сказав глава уряду.

Читайте також: Україна зустрічає з Олімпіади переможців, Росія — робить висновки: Літні ігри в огляді експертів

Прямий ефір