Росія та Іран не можуть вплинути на систему в США, але можуть внести розбрід і хитання — думка Жирнова

Сергій Жирнов. Фото: ledauphine.com

Іран вважає, що буде краще, якщо на президентських виборах у США переможе не Дональд Трамп. Водночас союзнику Ірану Росії вигідніший саме Трамп. Але жодна із цих двох країн не може вплинути на демократичну систему Сполучених Штатів. Таку думку сьогодні, 12 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив колишній співробітник КДБ СРСР та Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов.

За його словами, практика втручань у вибори у різних країнах здійснюється по одному лекалу — використовуються демократичні процедури проти демократичних суспільств.

“З іншого боку, ця боротьба має все одно обмеження, тим більше з боку Ірану. Вони виходять з того, що якщо прийде Трамп, то він різкіше може ставитися до Ірану, так, як він робив, коли був при владі. Але тут, до речі, їхні інтереси можуть суперечити інтересам Путіна, до якого начебто Трамп більше лежить”, — зауважив Жирнов.

Він вважає, що ані Росія, ані Іран не мають можливості змінити систему в США.

“Тобто та система, яка є в цій країні, функціонує незалежно від Путіна та Ірану. Вони можуть просто внести якийсь розбрід і хитання, але це не означає, що це послабить якось демократичну систему всередині країни. Інша річ, що це може посилювати якісь популістські партії. Але й ці партії усі виступають проти іммігрантів, мусульман та ісламської релігії. І тому Ірану, до речі, це насправді має бути дуже невигідно, бо якщо когось і топити, то їм треба топити тоді більше республіканців, бо демократи більш терпимо налаштовані до представників різних релігій, зокрема мусульманських, на території Сполучених Штатів Америки”, — пояснив свою думку колишній розвідник.

Читайте також: РФ за допомогою Ірану намагається вибудовувати нові логістичні шляхи, — Плаксієнко-Бутирська

Нагадаємо, штаб кандидата-республіканця у президенти США Дональда Трампа звинуватив іранську сторону у втручанні у внутрішні комунікації команди. 

Прямий ефір