Підводний човен та авіаносець направили США на Близький Схід

Прапор США. Фото: gettyimages.com

США направлять на Близький Схід атомний підводний човен, а також прискорять перекидання до регіону авіаносця Abraham Lincoln. Як повідомляє Пентагон, відповідне розпорядження надав міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін, інформує FREEДОМ.

Також Остін провів телефонну розмову зі своїм ізраїльським колегою, під час якої запевнив Йоава Галланта у непохитній американській підтримці безпеки Ізраїлю на тлі можливого нападу Ірану.

“Підкріплюючи цю прихильність, міністр Остін наказав авіаносній ударній групі USS Abraham Lincoln, оснащеній винищувачами F-35C, прискорити свій перехід у зону відповідальності Центрального командування, доповнивши можливості, надані авіаносною ударною групою USS Theodore Roosevelt. Крім того, міністр наказав направити в район Центрального командування підводний човен із керованими ракетами USS Georgia (SSGN 729)”, — йдеться у повідомленні.

Зі свого боку Британія, Франція та Німеччина попередили Іран про відповідальність за будь-яку можливу атаку на Ізраїль. Про це йдеться у спільній заяві прем’єра Великої Британії, президента Франції та канцлера Німеччини.

Читайте також: Іран не зацікавлений у повномасштабній війні з Ізраїлем — думка військового експерта

Нагадаємо, США, Єгипет та Катар закликали Ізраїль та ХАМАС повернутися до переговорів. Настав час укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників, йдеться у спільній заяві лідерів трьох країн. 

Прямий ефір