РФ за допомогою Ірану намагається вибудовувати нові логістичні шляхи, — Плаксієнко-Бутирська

Прапори Росії та Ірану. Фото: aa.com.tr

Росія за допомогою Ірану має намір вибудовувати нові логістичні шляхи, щоб не залежати від Заходу. Таку думку сьогодні, 12 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила експертка з питань Східної Азії, магістерка зовнішньої політики Наталія Плаксієнко-Бутирська.

Вона нагадала, що РФ готується підписати з Іраном договір про стратегічне партнерство. На думку експертки, для неї Іран стає дуже важливим джерелом не тільки зброї, але й країною, яка допомагає Росії підривати нинішній міжнародний порядок.

“Що стосується Ірану, то Росія намагається вибудувати свою логістику, яка не підлягатиме якомусь тиску з боку Заходу. І таким чином вони зараз розбудовують серйозний коридор “Північ — Південь”, який проходить з Росією на території Ірану, має прямий вихід до Індійського океану, тобто для торгівлі з Індією, припустімо, що стосується Росії, для торгівлі з країнами Перської затоки, і це теж ще така ось стратегія Росії — розробляти свої можливості, й логістичні зокрема, для ведення довготривалої війни”, — сказала Плаксієнко-Бутирська.

Читайте також: Північна Корея та Іран допомагають Росії вести війну проти України — деталі співпраці та нових постачань зброї (ВІДЕО)

Раніше директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос розповів, що Росія зараз отримує можливість прискорити підписання великої угоди з Іраном про взаємодопомогу.

Прямий ефір