Терор завжди повинен програвати,  — це базовий принцип захисту життя, — Зеленський наприкінці 900-го дня війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Щоночі й щодня протягом цієї війни українці страждають від російських ударів. Дійсно багато вже зроблено для можливості Україні захищатись, але ще не все, що необхідно. Тому українська влада не припиняє роботи з партнерами для того, щоб в України будо більше систем ППО. Про це сьогодні, 11 серпня, наприкінці 900-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну заявив президент Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

За його словами, пріоритетом для України й української влади залишається максимальне посилення українського повітряного щита — ППО та  бойової авіації.

“Звичайно, один із ключових елементів повітряного щита будь-якої держави — це бойова авіація. На всіх рівнях ми маємо й надалі продовжувати говорити партнерам, що потрібно для закриття українського неба від “Шахедів” та ракет. Зокрема від північнокорейських ракет”, — заявив Зеленський.

Він нагадав, що минулої ночі українські захисники збили понад 50 “Шахедів”.

“Було й чотири балістичні ракети — росіяни запустили їх із Воронезької області. Ми фіксуємо всі місця, із яких російська армія завдає ударів. І кожен із таких ударів заслуговує на справедливу відповідь”, — наголосив глава держави.

Він додав, що сьогодні одна з північнокорейських ракет, на жаль, убила на Київщині двох людей — батька із сином, якому було чотири роки. Ще троє людей були поранені.

“Наші експерти чітко встановили, яка це ракета, і точно знаємо, із якого району на російській території відбувся запуск. Буде цілком справедливим, щоб українці могли відповідати на цей терор саме так, як необхідно, щоб його зупинити. Відповідними далекобійними ударами по місцях запуску ракет із Росії, відповідним знищенням російської військової логістики. Терор повинен програвати завжди — це базовий принцип захисту життя. І про це так само ми будемо й надалі говорити з партнерами — як ППО захищає життя, так і зняття обмежень на далекобійні удари збереже тисячі людських життів”, — наголосив президент України.

Наприкінці свого відеозвернення глава держави подякував рятувальникам із Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС), всім, хто виїжджає на місця після російських ударів і розбирає завали, гасить пожежі, надає першу медичну допомогу, й загалом забезпечує порятунок українців.

Читайте також: Росія обстріляла Краматорськ “Смерчами”: розбито житлові будинки, є поранені (ВІДЕО)

Прямий ефір