За 900 днів війни репутація Росії занулилася, — Подоляк

Иллюстративное фото: ap.org

РФ розраховувала, що вона швидко заходитиме на чужі території, скоюватиме масштабні злочини та не нестиме за них відповідальності. Але 900 днів повномасштабної війни Росії проти України показали, що все відбувається не так, як планували в Кремлі. Репутацію Російської Федерації занулено повністю. Про це сьогодні, 11 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він зауважив, що після того, як 1991 року розпався Радянський Союз, Росія вирішила втручатися в суверенність країн, які входили до його складу.

“Росія досі вважає, що вона має право цю територію тримати під ефективним контролем: встановлювати свої правила, знищувати тих, хто з нею не погоджується, з цими правилами не згоден, і, відповідно, проводити ті чи інші спеціальні операції, які насправді виглядають як війна. І за 900 днів практично все те, що було російське, те, що вони довгий час продавали на зовнішніх ринках, занулено. Що занулено насамперед? Звичайно ж, репутація Росії”, — сказав Подоляк.

За його словами, Росія — країна ресурсна, але серйозно з нею рахуватися не має сенсу.

“Занулено міфи про те, що Росія має просто приголомшливі ВПК, приголомшливі збройні сили тощо. Насправді це високовідстала країна у військовому сенсі зокрема. Третє, занулено репутацію Росії як країни, яка може досягати якихось цілей, що ці цілі продумані тощо. Занулено репутацію Росії як глобальної держави. Це все, що зробив Путін”, — звернув увагу радник глави Офісу президента.

Читайте також: Заходу потрібно посилити покарання для всіх, хто допомагає Путіну і Лукашенку обходити санкції, — Вячорка

Прямий ефір