Надводні кораблі ЧФ РФ можуть бути вражені практично в будь-якій точці Чорного моря, — Лакійчук

Павло Лакійчук. Фото: radiosvoboda.org

Росіяни ховають свої кораблі в кримських бухтах — так вони намагаються врятувати залишки свого Чорноморського флоту від атак українських військових. Про це сьогодні, 11 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник військових програм Центру глобалістики “Стратегія XXI” Павло Лакійчук.

“Україна змінює характер перспективних бойових дій у закритих акваторіях, таких як Чорне, Балтійське моря. І ця тактика буде використовуватися в багатьох війнах. Росіяни виявилися не готові до такого формату війни. Вони були впевнені, що той осколок Чорноморського флоту Радянського Союзу XX століття — це достатні сили для домінування в Чорному морі”, — сказав він.

Нове командування Чорноморського флоту РФ намагається зберегти ті кораблі, які залишилися в його розпорядженні. Зараз майже всі кораблі ЧФ РФ перебувають у Новоросійську, де вже немає місця біля причалів. Певні одиниці залишаються в тимчасово окупованому Криму.

“Наразі українські морські дрони та ракети вигнали росіян із Чорного моря. Фактично завдання нового командувача Чорноморського флоту — зберегти те, що залишилося. Тому переважно флот сидить, зачинившись у Новоросійській військово-морській базі. Будь-який надводний корабель може бути вражений практично в будь-якій точці Чорного моря”, — резюмував експерт.

Читайте також: Скільки Росія тримає в Чорному морі ракетоносіїв — дані ВМС ЗСУ

Прямий ефір