Росія сконцентрована на зовнішніх завоюваннях, а внутрішньоекономічно деградує, — Ус

Ілюстрація: gettyimages.com

Влада Росії не цікавиться добробутом населення, її цікавлять лише зовнішні завоювання й агресія щодо інших країн. Таку думку сьогодні, 11 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив кандидат економічних наук, головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус.

“Виділяти гроші на соціальну сферу, мости, села вони не збираються. Пріоритет Росії — це ведення війни, агресивних дій, а ніяк не розвиток свого внутрішнього ринку, процвітання населення. Росія сконцентрована на зовнішніх завоюваннях, а внутрішньоекономічно деградує. Росія розуміє, що світу нічого дати не може, їй залишається вести війну”, — сказав він.

Наприклад, у Росії, яка спеціалізується на енергоресурсах, третина сіл не газифікована. Це свідчить про недбале ставлення до населення і негативно впливає на економіку, яка потребує розвитку внутрішнього ринку.

“Газифікація сіл у Росії становить 67%. Грубо кажучи, дві третини сіл газифіковані. Про що це говорить? Про те, що третина сіл у газовій країні, Російській Федерації, навіть не газифіковані. І коли у Росії кажуть, що будемо заробляти на внутрішньому ринку, то скептики відразу згадують відсутність газифікації у РФ”, — розповів Ус.

Читайте також:Перегріта економіка РФ починає гальмувати — аналіз Уса

Прямий ефір