Присутній елемент інформаційних спецоперацій, — Братчук про можливість постачання до РФ іранських ракет

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Іран готується до постачання Росії балістичних ракет із радіусом дії 120 км, про що раніше повідомило видання Reuters, посилаючись на джерела в європейській розвідці. Також наголошується, що десятки російських військовослужбовців навчаються в Ірані використовувати систему балістичних ракет Fath-360. Проте співпраця Москви та Тегерана — не нова інформація. А в нагнітанні теми з передачею великої кількості ракет присутній елемент інформаційних спецоперацій. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 11 серпня, поділився речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“У цій інформації абсолютно нічого нового немає — з одного боку. А з іншого — можемо виділити кілька аспектів. По-перше, те, що Росія не готова до перемир’я, до укладення тих чи інших угод з Україною на справедливих позиціях, насамперед для нашої країни, яка обороняється від ворожої агресії. Це все очевидно. Росія має намір і далі вести агресивні дії, попри те, що сьогодні у них виникли великі проблеми в Курській області. Вперше після Другої світової війни армія іноземної держави зайшла на територію Російської Федерації. Чи це не свідчить про те, що “великий геостратег і геополітик” Путін програв за всіма позиціями?”, — сказав Братчук.

Він також звернув увагу на те, що в повідомленнях про постачання Росії іранської зброї постійно акцентується на її кількості. І ця інформація вкотре з’явилася саме тоді, коли у російських окупантів виникли проблеми в Курській області, коли на Харківщині провалився їхній так званий наступ.

“Співпраця Ірану та Росії — це факт, який усім відомий. Мова про балістичні ракети йшла давно. Ніколи ніхто у світі не буде говорити, якщо йдеться про постачання озброєння, техніки, про те, скільки, чого, коли має прибути в ту чи іншу країну. Тому ми прекрасно розуміємо, що тут присутній елемент інформаційних спецоперацій”, — наголосив Братчук.

В аспекті співпраці Росії та Ірану є питання і до західних союзників України, вважає спікер.

“Це зокрема питання до тих санкцій Заходу, які були зняті з Ірану після певного проміжку часу. Але ми бачимо, що Іран не змінив своїх позицій. Навпаки, відчув себе більш упевнено, враховуючи, що сьогодні Росія приходить до них на уклін із простягнутою рукою, так само як і до Північної Кореї, просить те чи інше озброєння”, — сказав Братчук.

До цієї ситуації треба ставитися спокійно, холоднокровно, що і демонструє українське вище військово-політичне керівництво, зауважив він.

“Необхідно вести мову тільки про те, щоб ми посилювали свої позиції — позиції протиповітряної оборони. Це те, що завжди буде актуальним. А ці ракети, так, можуть бути використані проти України. Але якщо ще будуть доставлені в Росію. Це ще велике питання. Сподіваюся, що все-таки постачання може бути перерване тим чи іншим чином”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Як скоротилися запаси військової техніки в Росії з початку війни — дані (ВІДЕО)

Прямий ефір