“Зеки”, українці з окупованих територій, мігранти і найманці: джерела поповнення росармії назвав Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Фото: rozmova.wordpress

Влада Росії поповнює лави армії за рахунок українців з тимчасово окупованих територій, ув’язнених, мігрантів і найманців. При цьому Кремль готовий платити колосальні гроші росіянам за підписання контракту з Міністерством оборони РФ. Про це сьогодні, 10 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Тотальний характер має мобілізація на окупованих територіях України, насамперед у Луганській і Донецькій областях. Там призовний вік було збільшено до 65 років. Причому брали всіх підряд. Навіть студентів вищих навчальних закладів”, — сказав він.

“Зеки” — серйозне джерело поповнення резервів армії РФ.

“Друге джерело — це ув’язнені, які підписуватимуть указ безпосередньо з Міністерством оборони РФ. За оцінкою російської сторони, в місцях позбавлення волі перебуває від 350 до 400 тисяч. Тобто це серйозний резерв для поповнення особового складу збройних сил країни-окупанта”, — зазначив експерт.

Російські правоохоронні органи регулярно влаштовують рейди на підприємства, де працюють трудові мігранти. Їм вручають повістки або відвозять у військові комісаріати. Мігрантам без громадянства РФ обіцяють у прискореному порядку видати російські паспорти, якщо вони підпишуть контракт із Міноборони РФ.

“Жителів середньоазіатських країн насильно мобілізують у російську армію. Досить згадати заяву голови Слідчого комітету Російської Федерації Олександра Бастрикіна про те, що тільки протягом двох останніх місяців було мобілізовано близько 30 тис. так званих трудових мігрантів. На території Російської Федерації зареєстровано близько 12 млн трудових мігрантів. Причому за останні пів року ця кількість збільшилася на 1,2 млн. Це невичерпне джерело поповнення особового складу окупаційних військ”, — пояснив Снєгирьов.

Армію РФ поповнюють і за рахунок найманців — це росіяни, які підписують контракт із приватними військовими компаніями (ПВК) у Росії, або іноземні найманці, насамперед із країн Азії та Африки.

“Найманці — люди, які укладають контракти або з ПВК, або ж іноземні найманці, насамперед країни Азії, Непал, Бутан, Індія та Африканський континент. Рівень матеріального забезпечення найманців — близько 500-800 дол. Це копійки порівняно з матеріальним забезпеченням безпосередньо військовослужбовців російської армії”, — розповів військово-політичний аналітик.

Він зазначив, що всередині Росії громадян намагаються залучити до служби коштом підвищення виплат.

“Ухвалено указ російського диктатора про те, що збільшується одноразова виплата тим особам, які підпишуть контракт із Міністерством оборони Російської Федерації, до 400 тис. Причому це тільки президентський фонд і плюс ще виплати від місцевих адміністрацій. У такий спосіб намагаються залучити людей з матеріальної точки зору. Але попри ці колосальні зусилля російського уряду, охочих не настільки багато, як би хотілося російській владі”, — констатував експерт.

Читайте також: Третій етап часткової мобілізації у РФ — це серйозні іміджеві втрати для Путіна, — Снєгирьов

Прямий ефір