Як триває ліквідація наслідків удару РФ по торговому центру — включення з Костянтинівки (ВІДЕО)

Наслідки удару Росії по Костянтинівці. Скріншот: uatv.ua

Трагедія в Костянтинівці сталася напередодні. Ближче до полудня російські війська обстріляли міський торговий центр. 14 людей загинули, 44 — поранені. Фахівцям вдалося розпізнати тіла двох дітей — дівчаток 9 і 11 років, повідомили в Офісі генпрокурора. Пожежники загасили полум’я, що спалахнуло після удару на площі тисячі квадратних метрів. Пошкоджено щонайменше чотири приватні будинки, торговий центр, пошту, магазини, автомийку та автомобілі. Попередньо відомо, що для обстрілу російські окупанти використовували ракету Х-38. На місці трагедії побувала кореспондентка телеканалу FREEДОМ Альона Грамова.

За офіційною інформацією від працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), рятувальна операція ще не завершена. На місці, крім працівників ДСНС, працюють співробітники Національної поліції зі службовими собаками. Вони ще намагаються знайти останки тіл загиблих людей.

На території торгового центру було велике загоряння, яке кілька разів поновлювалося через вітряну погоду. Пожежа охоплювала тисячу квадратних метрів.

На місці трагедії важко перебувати, розуміючи, що вчора тут сталося. Ще вчора тут розміщували намет, проводили ДНК-експертизу. Сьогодні ж відбувається прибирання території. На місці трагедії присутні працівники супермаркету, які повідомили, що серед загиблих є їхній колега.

Приходять люди з прилеглих торгових площ і допомагають ліквідувати наслідки. Постраждалі також приходять на місце трагедії.

“Мене засипало, я впала. Особливо не бачила нічого. Я повзала, себе рятувала, подруг рятувала. Зараз усе добре. Руку мені зашили, була рвана рана”, — розповіла постраждала.

Дуже складно людям тут перебувати, враховуючи, що цей район уже неодноразово обстрілювала армія РФ. Багато хто каже, що збирається переїхати в більш безпечні райони країни.

Читайте також: РФ завдала ракетного удару по Краматорську — є загиблий і поранені

Прямий ефір