Росія розширила зону спецрежиму на прикордонних територіях, ініціативу підхопила і Білорусь

Курська область. Ілюстрація: deepstatemap.live

Сьогодні, 10 серпня, Білорусь на кордоні з Україною ввела режим контртерористичної операції, повідомляє FREEДОМ.

Комітет держбезпеки Білорусі закликав жителів прикордонних регіонів зберігати спокій і підкорятися вимогам силовиків.

Також у ніч на 10 серпня режим контртерористичної операції ввели в прикордонних областях Росії — у Брянській, Курській і Бєлгородській. Це пояснюють підвищенням рівня “диверсійно-терористичних загроз”.

У Курській області спецрежим був введений ще 7 серпня — на другу добу після прориву кордону і початку бойових дій на території регіону.

Читайте також: Кремль не знає або не розуміє, що відбувається: стрімкі події в Курській області обговорюємо з експертами

Нагадаємо, з 6 серпня в Курській області РФ ведуться бойові дії. У перші дні бригади військових за кілька днів заглибилися в територію регіону від російсько-українського кордону, зайнявши за різними оцінками до 20 прикордонних населених пунктів. Армія РФ втратила десятки військової техніки. Про кількість втрат особового складу не повідомляють, проте в мережі є безліч роликів про те, як російські військові здаються в полон військовим підрозділам, що зайшли на територію регіону. Українська сторона офіційно не підтверджує присутність ЗСУ в прифронтовій частині Росії.

Читайте також: Ситуація в Курській області та проблеми з озброєнням: аналіз ключових подій тижня з Єгором Скориною

Прямий ефір