Протистояти російським КАБам можна трьома способами — деталі від генерал-лейтенанта

Керовані авіабомби. Фото: wikipedia.org/Allocer

Для підвищення боротьби з російськими корегованими авіаційними бомбами (КАБ) Силам оборони України потрібне додаткове західне озброєння. Про це сьогодні, 10 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Він зазначив, що протистояти російським КАБам можна трьома способами:

  • бити по складах, на яких вони містяться;
  • бити по аеродромах, де знаходяться носії КАБів;
  • знищувати в повітрі носії з цими бомбами.

“Але для всього цього потрібні засоби ураження, зокрема зенітно-ракетні комплекси середньої та великої дальності — такі як Patriot (“Петріот”), SAMP/T. Нам не вистачає цих комплексів, особливо “Петріотів”. Також ефективний засіб знищення — авіація. Але ми бачили, як довго нам передавали винищувачі F-16, до кінця року Франція також обіцяла поставити винищувачі Mirage (“Міраж”). Але ось американці не пускають до нас винищувачі Gripen (“Гріпін”), з травня заморозили цей проєкт. А нам необхідні засоби боротьби з носіями КАБів”, — пояснив Романенко.

Українське військово-політичне керівництво працює над збільшенням постачання засобів ураження. Але й наявним озброєнням Сили оборони завдають успішних ударів по складах з авіабомбами, по російських військових аеродромах.

Читайте також: До тисячі авіабомб могло бути знищено на аеродромі в Липецьку — деталі від Мусієнка

Нагадаємо, росіяни атакували Сумську область новим типом авіабомб. Як повідомив керівник обласної військової адміністрації Володимир Артюх, боєприпаси мають двигун, летять удвічі далі та б’ють точніше. Військові ідентифікували такий снаряд як гібрид між бомбою та ракетою.

Прямий ефір