Американець із Флориди приїхав до України допомагати українським військовим (ВІДЕО)

Помічник коваля Бен. Скріншот відео: uatv.ua tv

Американець Бен вирішив не стояти осторонь війни, розв’язаної Путіним в Україні, а приїхати й особисто допомагати українському війську. Після повномасштабного вторгнення Росії чоловік спочатку возив гуманітарну допомогу, а потім пішов працювати в кузню, де зайнявся виготовленням скоб для фронту. За рік іноземець вивчив українську мову. Тепер не лише дивиться серіали українською, а й спілкується на вулиці, повідомляє FREEДOM.

У цій кузні робота не вщухає ні на мить. З 2014 року тут виробляють металеві скоби для українського війська. Вони потрібні захисникам для будівництва укріплень.

За головного тут коваль Роман. У помічниках американець Бен. Іноземець в Україні вже рік. Каже, не зміг дивитись на жахи війни з екрану телевізора, тож і приїхав допомагати військовим. Працювати з металом до цього не вмів. Тепер знає всі тонкощі роботи.

“Я подумав, що мені потрібно приїхати, щоб допомагати. Я не знав, чим я міг би бути корисним, але в мене був час. Спочатку це була гуманітарка з-за кордону, але це було трохи дорого для мене. Я зустрів Романа. Кажу, покажи мені. Перший час я не розумів, що таке “скоба”, і чому їх треба робити, але потім мені пояснили, що це дуже важливо для військових”, — розповів Бен.

За рік чоловік вивчив українську, тепер постійно вдосконалює знання — багато читає та дивиться серіали. Каже, опанувати мову стало для нього справою принципу.

“В англійській мові немає відмінків. Коли мені сказали, що у вас є шість відмінків, я не розумів, про що йдеться. Це важко, але для мене було важливо вивчити мову, щоб допомагати українцям”, — зазначив американець.

Волонтери кажуть: попит від бійців на скоби постійний. За день плідної роботи вдається виготовити тисячу скоб. А це кріплення для трьох бліндажів.

“Найдорожчий виріб коваля — це скоба. Скільки можеш, стільки й штампуй. Якісна скоба — це якісне укріплення, якісне укріплення — врятовані життя та реальна допомога”, — прокоментував коваль Роман Тринос.

Кузня, де працює американець, завантажена роботою щодня, без свят та вихідних. Тут завжди не вистачає робочих рук, матеріалів та часу на виробництво. Тому ковалі з радістю приймуть та навчать усіх, хто захоче допомагати українській армії.

Читайте також: “Бучанські відьми”: жіночий підрозділ захищає небо під Києвом (ВІДЕО)

Прямий ефір