Потрібно впроваджувати якнайбільше інновацій в озброєння української армії, — Романенко

Ігор Романенко. Фото: uatv.ua

Перед Силами оборони України зараз стоїть дуже складне завдання — треба перемагати супротивника наперед меншою кількістю як живої сили, так і озброєнь. Це справді непросто. Але це завдання можна вирішувати, окрім високого рівня патріотизму, запровадженням інновацій в озброєння української армії. На цьому наголосив сьогодні, 9 серпня, в ефірі телеканалу FREEДOM генерал-лейтенант, засновник благодійного фонду “Закриємо небо України” Ігор Романенко.

“У цій війні, яку ми ведемо за існування нашої держави, обстоюючи інтереси та існування нашої нації, справді важко переоцінити допомогу союзників. Тому додавання нових можливостей такої висококласної та складної зброї, якою є літак F-16, дуже важливе. Безумовно, наявність такої техніки підіймає дух наших льотчиків. І вони дуже націлені на те, щоби освоїти роботу на цих літаках”, — зазначив засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”.

За його словами, застосування всього іншого озброєння, яке постачалося, освоюється українськими військовослужбовцями дуже активно та ефективно застосовується.

Він вважає, що зараз, як ніколи, Україні потрібна підтримка у постачанні озброєння, техніки та боєприпасів.

“Потрібно, щоб ці постачання були якомога у ширшому спектрі, з часткою сучасних озброєнь і якнайшвидше, оскільки треба оперативно реагувати. Наразі погодні умови сприяють проведенню наступальних операцій з боку нашого супротивника та застосування озброєння, в яких він, на жаль, має перевагу, у тому числі й у кількості військовослужбовців. Наш шлях подолання цієї ситуації — це шлях новацій, які слід реалізовувати в озброєннях Сил оборони України. І в цьому має бути розуміння та підтримка з боку наших союзників”, — уточнив генерал-лейтенант.

Він додав, що на сьогодні ці питання також вирішуються українськими підприємствами військово-промислового комплексу (ВПК).

“Наразі вони вирішують насамперед інноваційні завдання, оскільки інші не призведуть до необхідних результатів”, — резюмував Ігор Романенко.

Читайте також: Уражені аеродром “Липецьк” та засоби ППО — у ЗСУ підтвердили удар по військових об’єктах РФ

Прямий ефір