США підтримуватимуть Україну, незалежно від того, хто стане їх президентом, — Мережко

Прапори США та України. Фото: president.gov.ua

Двопартійна підтримка України Сполученими Штатами є дуже важливою. Візит делегації Конгресу до Києва підтверджує, що допомога від США Україні триватиме. Таку думку сьогодні, 8 серпня, в ефірі телеканалу FREEДOM висловив голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці Олександр Мережко.

“Ця підтримка справді дуже важлива для України. І щоразу, коли приїжджає двопартійна американська делегація, це завжди пов’язано з якимись хорошими новинами для України, з посиленням підтримки. Я думаю, що цей візит слід розглядати, по-перше, у тому контексті, що Україна нещодавно отримала значний обсяг допомоги з боку Сполучених Штатів. Це справді велика допомога навіть за американськими мірками. По-друге, йдеться також про необхідність продовження підтримки”, зазначив голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

З його слів, є ще один важливий момент. Справа в тому, що до президентських виборів у США залишається лише кілька місяців. Тому боротьба загострюється.

“І тому візит такої двопартійної делегації дуже важливий на цьому тлі. Йдеться про те, що таким чином Конгрес Сполучених Штатів висловлює свою підтримку з боку і демократів, і з боку республіканців. Це доказ того, що допомога та підтримка Україні буде, незалежно від того, хто стане президентом США”, — резюмував Олександр Мережко.

Читайте також: Турецькі компанії можуть втратити все через вторинні санкції США, — Пєндзін

Прямий ефір