В інформаційній війні проти України Росія часто застосовує метод “інформаційного алібі”, — ЦПД

Фото: cybersafetyunit.com

Росія продовжує інформаційну війну проти Києва як на території України, так і за кордоном. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кремль неодноразово застосовував тактику, відому як “інформаційне алібі”. Про це розповіли аналітики Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони України, повідомляє FREEДOM.

Як зазначили в ЦПД, щоразу перед скоєнням теракту в Україні російські Telegram-канали та сайти починають поширювати інформацію про те, що нібито Київ готується до провокацій. Після цього Кремль здійснює безпосередньо теракт і безапеляційно звинувачує в ньому Україну.

Головне завдання такої тактики росіян — зняти відповідальність за військові злочини, а також поширити дезінформацію в іноземному інформаційному полі, кажуть аналітики Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони України.

“Повномасштабне вторгнення показало нам дуже багато трагічних кейсів використання “інформаційного алібі”. Про всі ці кейси кожен українець знає, тому що внаслідок них загинуло багато наших співвітчизників, звичайних цивільних осіб і військовослужбовців. Весь світ має пам’ятати про злочини Російської Федерації”, — заявили у ЦПД.

“Найбільшою зброєю росіян за кордоном є так звані “корисні ідіоти”, які є громадянами інших країн. Ми називаємо їх псевдоекспертами, які позиціонують себе як експерти в політиці, геополітиці та поширюють фейки та дезінформацію. І це найнебезпечніша зброя, яку має Російська Федерація”, — додали у Центрі протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони України.

Читайте також: Відвоювати Крим буде набагато легше, ніж Донбас, — Буданов

Прямий ефір