Відвоювати Крим буде набагато легше, ніж Донбас, — Буданов

Кирило Буданов. Фото: rbc.ua

З військової точки зору, відвоювати Крим буде набагато легше, ніж Донбас. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Кирило Буданов під час спілкування з випускниками Київської школи економіки, повідомляє FREEДОМ із посиланням на Forbes Ukraine.

За його словами, у росіян існує улюблений міф про неприступність Криму. Однак історія показує, що півострів був завойований у багатьох конфліктах.

“З військового погляду, відвоювати Крим набагато легше, ніж Донбас, де понад тисячу кілометрів фронту і глибина понад 200 кілометрів. У Крим є дві точки входу — з російського боку і з нашого: Кримський міст і сухопутний Перекопський перешийок. Питання відвоювання — це наші фронтові операції. З російського боку — шляхом руйнування комунікацій. З нашого — шляхом тиску. І тоді все — Крим ізольований. Коли я кажу, що ми зайдемо в Крим, то ми туди вже заходимо”, — наголосив керівник ГУР МОУ.

Читайте також: Росія принесла війну на нашу землю й повинна відчувати, що нею зроблено, — Зеленський у 897-й день війни

Нагадаємо, раніше керівник української розвідки Кирило Буданов заявив про можливість знищення Керченського (Кримського) мосту 2024 року і зазначив, що Сили оборони України працюють над цим.

Прямий ефір