Росія принесла війну на нашу землю й повинна відчувати, що нею зроблено, — Зеленський у 897-й день війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Українці вміють досягати своїх цілей. І це не українці вибрали досягати цілей у війні. Про це сьогодні, 8 серпня, під час вечірнього звернення наприкінці 897-ї доби повномасштабного вторгнення РФ в Україну сказав президент Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

За його словами, сьогодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський тричі йому доповідав, всі доповіді результативні, саме такі, які потрібні Україні.

“Росія принесла війну на нашу землю й повинна відчувати, що нею зроблено. Ми ж прагнемо якнайшвидше досягти своїх цілей у мирний час за умов справедливого миру. І це буде”, — заявив Зеленський.

Крім того, президенту доповів міністр оборони Рустем Умєров. Його доповідь стосувалася постачання озброєнь та техніки українській армії.

“Ми працюємо над тим, щоб постачання було незмінно вчасним. Доповідав сьогодні також керівник СБУ Малюк про наші операції та про делікатну роботу СБУ, яка захищає українців, захищає від російських диверсій та спроб замахів усередині нашої держави”, — повідомив він.

Зеленський подякував команді розробників українського нового цифрового державного сервісу “Армія+”.

“Представили цей застосунок. Зараз важливо, щоб усі наші командири в Силах оборони почали використання, отримали необхідні ID, дізналися всі технічні деталі. І “паперову армію” треба залишати в минулому. Ми будемо й надалі розвивати нашу “Дію” — додавати їй сервіси, і вже скоро запрацює наша “Мрія” — третій елемент державної цифрової інфраструктури, який розроблений для дітей та батьків, для вчителів та шкіл. Реально для майбутнього України. Українці не мають витрачати час на застарілу та нікому непотрібну бюрократію. Те, на що українці можуть витратити час із результатами для України, — світ бачить. Ми тримаємо позиції й додаємо Україні нові можливості”, — сказав глава держави.

Наостанок він розповів про тривалу нараду з міжнародниками щодо взаємодії України та НАТО.

“Очевидно, що разом ми здатні додати більше безпеки й стабільності нашому регіону та всій Європі. І треба цю очевидність перевести в практичні кроки, у те, як ми у взаємодії зможемо додавати один одному реальної безпеки. Сьогодні обговорили наші спільні можливості захисту від ударів російських ракет і дронів, ми працюємо над реалізацією”, — зазначив Зеленський.

Читайте також: Беззаконня, репресії та знищення української ідентичності на окупованих територіях: інтерв’ю з правозахисником Павлом Лисянським

Прямий ефір