Дрони ціляться по машинах поліції: як росіяни тероризують Харківщину, розповіла Баранник

Ілюстративне фото: hromadske.radio

Російські окупанти продовжують тероризувати Харківську область — тут не буває і дня без обстрілів. Про це сьогодні, 8 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла начальниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області Олена Баранник.

“У Харківській області не буває таких днів, щоб не було обстрілів, щоб не було руйнувань, щоб не страждали люди, щоб не страждала цивільна інфраструктура. Сьогоднішня ніч не виняток. Здебільшого під обстрілами перебувають прифронтові населені пункти. Це Куп’янський напрямок, Вовчанський напрямок, Липецький напрямок — там, де ведуться серйозні бойові дії, безумовно, прилітає й по цивільному населенню, по цивільній інфраструктурі. Сьогодні було те саме”, — сказала вона.

Баранник зазначила, що для обстрілів Харківської області росіяни за минулу добу використовували дрони, РСЗВ “Ураган”.

“Усе, що може прилетіти, туди прилітає. На щастя, на ранок інформації щодо постраждалих не було, але з усім тим зруйновано приватні домоволодіння, житлові будинки, господарські прибудови. І вчора через приліт FPV-дрона постраждав поліцейський автомобіль. Це Куп’янська територія. Тобто складається враження, що полювання йде саме за правоохоронними органами. Тому що це вже третій день поспіль, коли страждають поліцейські, саме FPV-дрони ціляться по поліцейських машинах”, — розповіла речниця, додавши, що поліція продовжує виконувати свої функції.

Вона наголосила, що російські військові роблять усе для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Харківській області.

Баранник також повідомила, що після російського удару по центральному району Харкова 6 серпня, внаслідок чого було пошкоджено будівлю поліклініки, у лікарні ще залишаються три особи.

“Ми можемо говорити про десять постраждалих, на вчора в лікарнях залишалося три людини. Вони отримують усю необхідну медичну допомогу… Щодо малюка, цієї восьмимісячної дитини, ми всі за нього дуже переживали. У дитини гостра реакція на стрес… Малюк серйозно не постраждав. Йому було тут же надано медичну допомогу. Зараз вони перебувають під наглядом медиків удома, але з усім тим постійно консультуються з медиками та отримують усю необхідну допомогу”, — зазначила речниця.

За її словами, внаслідок цього удару серйозно постраждала інфраструктура в Харкові: не тільки будівля поліклініки, а й навчальний заклад, гуртожиток, житлові будинки.

Читайте також: Літак, вертоліт, а також 1 140 окупантів ліквідували Сили оборони за добу, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, протягом минулої доби на фронті відбулося 96 бойових зіткнень. Найактивніше російська армія діє на Покровському напрямку.

Прямий ефір