Успіхи операції ГУР на Тендрівській косі прокоментували у ВМС ЗСУ

Операція ГУР. Фото: gur.gov.ua

Будь-які втрати з боку російських окупантів в акваторії Чорного моря, зокрема на українському узбережжі, важливі. Це розширює оперативні можливості українських захисників. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 8 серпня, сказав речник ВМС ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук, коментуючи операцію ГУР на Тендрівській косі. 

“Усі ці локації росіяни використовують не тільки для того, щоб там безпосередньо перебувати, але й для ведення розвідки. Використовують їх як опорні точки. Вони не мають можливості туди зайти кораблями, підводними човнами. Північна частина Чорного моря не дає змоги окупантам оперувати тими підводними човнами, які є в них у наявності. Там, до того ж, глибини не вистачає. Відповідно, для нас усі ці втрати ворога мають значення, вони важливі, оскільки розширюють наші оперативні можливості”, — сказав речник ВМС ЗСУ. 

За словами Дмитра Плетенчука, це не єдина операція українських військових, яка там відбулася. 

“Деякі елементи нашої боротьби, думаю, ми коли-небудь озвучимо обов’язково. Там практично зона бойових дій активна постійно. Тому це (висадка на Тендрівській косі, — ред.) — один із прикладів того, що там відбувається. Усе це вкладається в загальну канву гарантування безпеки нашого цивільного судноплавства, що для нас дуже важливо. І, в принципі, це зменшення оперативних можливостей противника. Це перманентна боротьба, скажімо так”, — резюмував гість ефіру.  

Читайте також: В Азовському морі у росіян немає ані надводних, ані підводних суден, — Плетенчук

Нагадаємо, українські розвідники 6 серпня висадилися на Тендрівській косі біля тимчасово окупованого Криму. Під час спецоперації було знищено броньовану техніку, зокрема МТ-ЛБ, комплекс РЕБ, особовий склад, а також фортифікації російських окупантів.

Прямий ефір