Додому з медаллю: в Україну з Олімпійських ігор повернулися легкоатлетки (ВІДЕО)

Зустріч спортсменок у Києві. Фото: noc-ukr.org

Додому з “бронзою”. В Україну повернулися перші учасниці Олімпіади-2024 — легкоатлетки Ірина Геращенко та Юлія Левченко. Спортсменки в Парижі змагалися в дисципліні “стрибки у висоту”. Геращенко виборола третє місце, повідомляє FREEДОМ.

Через столицю Молдови з Парижа, де проходять Олімпійські ігри, додому добираються українські легкоатлетки. Прибули на центральний автовокзал Києва. Спортсменок зустрічають друзі, колеги, фанати та українські військові. На вокзалі й чоловік Ірини Геращенко з їхнім улюбленцем — померанським шпіцом Лаккі.

“Чекаю дружину Геращенко Ірину, з медаллю. Дуже щасливий, що в неї все вийшло. Уже приїхав автобус, тож будемо починати зустрічати!” — сказав він.

Після 30 годин у дорозі бронзова призерка Олімпійських ігор зі стрибків у висоту Ірина Геращенко та учасниця Олімпіади Юлія Левченко — вдома.

“Вдома… Вдома завжди чудово. Я хочу подякувати за таку кількість людей, хто тут, хто прийшов нас підтримати, привітати, зустріти. Це неймовірно приємно. Ви дійсно зробили для нас свято, а ми намагалися донести до вас позитивні емоції нашим виступом”, — сказала Геращенко.

Уперше свої сили на Олімпійських іграх Ірина випробувала 2016 року. Тоді в Ріо-де-Жанейро атлетка потрапила до топ-10. Чотири роки тому в Токіо вона стала четвертою. Довгоочікувану медаль їй приніс стрибок у Парижі. Ірина подолала планку в метр 95 см.

“Поки в мене ще не було медалі, тому що нагородження було наступного дня тільки ввечері, то ще добу я ходила бронзовою медалісткою Олімпійських ігор на словах. А коли нагородили, коли я отримала медаль, я зрозуміла, що ми нашою командою зробили!” — поділилася Геращенко.

Ірина йшла до олімпійської бронзи 22 роки. Місце на п’єдесталі було її мрією з дитинства. Геращенко в легкій атлетиці з семи років. Весь цей час її незмінним тренером була Ірина Пустовойт. Організувати процес підготовки було непросто, зізнається вона, через постійні повітряні тривоги, відключення світла і переживання за близьких на фронті.

“Ми вірили в себе, працювали, знали, що в нас має бути медаль, яку ми присвячуємо нашій країні у важкий час”, — сказала тренерка.

“Олімпійські ігри не схожі ні на що. Це дійсно свято спорту. Ми сподіваємося, що це і свято миру, яке об’єднає людей”, — додала Левченко.

П’єдестал призерок Олімпійських ігор зі стрибків у висоту в Парижі для України подвійний. “Золото” в української спортсменки Ярослави Магучіх. Вона подолала планку у 2 м. Це друге “золото” на рахунку української національної збірної. Перша найвища нагорода Олімпіади — у жіночої команди з фехтування.

Читайте також: Призерка Олімпіади Геращенко поділилася емоціями після змагань (ВІДЕО)

Прямий ефір