РФ виробляє недостатньо ракет для поставлених нею завдань, — Попович

Денис Попович. Фото: detector.media

Російська Федерація під тиском санкцій не може виготовляти достатню кількість ракет для виконання тих завдань, які вона ставить перед собою. У зв’язку з цим їй доводиться звертатися до Ірану та Північної Кореї. Про це сьогодні, 7 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Санкції так чи інакше діють. Російська Федерація може виготовляти якусь кількість ракет на добу, але її явно недостатньо для того, щоб виконувати ті завдання, які вони для себе позначають”, — сказав він.

Російська Федерація може звернутися лише до Ірану та Північної Кореї, адже їхній військово-промисловий комплекс наближений до російського.

“РФ допомогти можуть тільки ті країни, військово-промисловий комплекс яких більш-менш наближений до того, що виробляє Російська Федерація. Таких країн мало. Це Іран і Північна Корея”, — зазначив експерт.

Одна з балістичних ракет корейського виробництва KN-23, якими Росія в ніч на 6 серпня обстрілювала Київ, не долетіла до цілі та неконтрольовано впала в околицях Броварів, що свідчить про низьку якість озброєння.

“Ресурси Північної Кореї складно оцінити, адже це досить закрита держава. Що стосується балістичних ракет, то це досить технологічний виріб. І ті ракети, які вже були використані, показали себе не дуже добре. Використання ракет KN-23 по Київській області, зокрема, було спрямоване на те, щоб провести якісь випробування і перевірити, наскільки вдалося їх довести до розуму. Але випробування можна вважати проваленими, тобто до розуму не вдалося довести, тому питання щодо можливості північнокорейських ракет, щодо їхньої якості та культури виробництва, вони все ще залишаються”, — розповів Попович.

Читайте також: Північна Корея відіграє одну з ключових ролей у забезпеченні Росії військовими ресурсами, — Плаксієнко-Бутирська

Прямий ефір