Затримання високопоставлених військових тривають в РФ — нові деталі

Ілюстративне фото: pixabay.com

У Росії за розкрадання затримали двох високопоставлених військових: керівника парку “Патріот” Міністерства оборони РФ В’ячеслава Ахмедова та заступника начальника Управління інноваційного розвитку Міноборони Росії генерал-майора Володимира Шестерова, повідомляє FREEДОМ із посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що обох затримано за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. Ахмедова та Шестерова підозрюють у розкраданні понад 40 млн рублів при державних закупівлях. Раніше парк “Патріот” був особистим проєктом колишнього міністра оборони РФ та нинішнього секретаря Ради безпеки Сергія Шойгу.

За даними інсайдерів, наступним чиновником Міноборони РФ, якого заарештують, може стати колишній заступник міністра оборони генерал армії Павло Попов. Крім того, інсайдери прогнозують нові звільнення.

“Російське інсайдерське джерело, яке раніше вірно передбачило кілька змін командування в російському Міноборони, заявило 5 серпня, що начальник Головного автобронетанкового управління Міноборони Росії генерал-лейтенант Олександр Шестаков у найближчому майбутньому залишить свою посаду”, — повідомляє ISW.

Читайте також: У Міноборони РФ проводяться чистки через корупцію і брак коштів — думка Гозмана

Раніше повідомлялося, що в Міноборони Росії продовжуються чистки. У справі про корупцію ФСБ затримала чергового генерала Дмитра Булгакова, колишнього заступника міністра оборони Російської Федерації. Його заарештували та помістили у СІЗО “Бутирка” у Москві.

Читайте також: ФСБ намагається взяти реванш у Міноборони РФ на тлі браку “кормушок”: арешти російських генералів пояснив експерт

Прямий ефір