Жоден громадянин РФ, який оселився в окупованому Криму, не має шансу залишитися на півострові після його звільнення, — Чубаров

Крим — це Україна. Фото: t.me/yellowribbon_ua

Росіяни мають розуміти, що всі окуповані території України, зокрема й Крим, обов’язково будуть звільнені. Будь-які ідеї громадян РФ щодо переїзду до Криму і ведення там бізнесу закінчаться крахом. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, багато росіян це усвідомлюють.

“І те, що у людей таке усвідомлення є, свідчить той факт, що на ринку нерухомості придбання нового побудованого житла в попиті значно впало, але не до такої міри, щоб сказати, що немає абсолютно попиту. Усе таки Росія дуже велика і, мабуть, частина людей, у яких є неправедно накопичені ресурси, ризикують і намагаються їх вкладати в окупований Крим”, — розповів Чубаров.

Він акцентував, що ні в кого з росіян не повинно бути жодної надії, щоб після деокупації Криму залишитися на території півострова.

“Різноманітні дискусії, які відбуваються на міжнародних майданчиках про те, що деокупація Криму та його інтеграція здійснюватимуться за умови жорсткого дотримання прав людини, можливо, у деяких окупантів створюють хибні ілюзії, що вони будуть захищені міжнародними нормами про права людини. Я можу лише повторити: жоден громадянин Росії або іноземець, або особа без громадянства, які незаконно оселилися в окупованому Криму, не мають жодного шансу залишитися на півострові після його звільнення. Тому тим, хто вже зробив помилку й оселився в Криму, справді треба думати про те, щоб уникнути покарання та заздалегідь покинути півострів. А тих, хто ще думає оселитися в Криму, я закликав би не робити помилку”, — зауважив глава Меджлісу.

Читайте також: Створюють списки злочинців: Чубаров оцінив роздачу Кремлем земельних ділянок у Криму учасникам “СВО”

Прямий ефір