Керченський міст став приманкою: як Україна змушує РФ відкривати небо, розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар”

Кримський міст. Фото: wikipedia.org

Україна регулярно знищує в окупованому Криму зенітно-ракетні комплекси, які є дефіцитними для Росії. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Нам зараз не треба знищувати Кримський (Керченський) міст. Усьому свій час. А зараз Кримський міст та взагалі кримські об’єкти нам потрібні як приманка. Ось зараз Крим працює такою величезною “Чорнобаївкою” для російської ППО. Ми регулярно там знищуємо цілі зенітно-ракетні комплекси. Уже дуже багато знищили С-300, уже не перший С-400″, — сказав він.

Дикий звернув увагу, що після знищення в Криму чергової системи ППО російські окупанти в термін не більше двох тижнів завозять туди нову.

“А річ у тому, що ЗРК у Росії насправді лічені на пальцях. У них всього цих ЗРК було десь там, за різними даними, чи то 90, чи то 100 у країні. І загалом у них ЗРК вистачило прикрити Москву, прикрити лінію фронту, дуже щільно наситити, та острів Крим. Вони оголили всю глибину своєї території, після чого наші дальні дрони спокійно летять та знищують нафтопереробні заводи та спокійно прилітають на склади”, — сказав екскомандир взводу батальйону “Айдар”.

За його словами, росіяни забрали останні ЗРК з Арктики, залишили без прикриття ядерні об’єкти на Новій Землі, забрали останні С-300 з Курильських островів.

“Це те, що неможливо собі уявити в радянські часи, тобто оголити Далекий Схід, відкрити там небо. Тобто в них насправді дефіцит засобів ППО, їх ледве вистачає на Москву, Крим та фронт. І ось ми відпрацювали прекрасну стратегію: знищувати ЗРК у Криму, знаючи, що вони точно туди завезуть. Кримський міст — це священний сакральний об’єкт, Севастополь теж. І ось всупереч військовій логіці тут буде весь час переважати політична логіка. Вони весь час будуть завозити туди нові ЗРК. Ми за кілька тижнів будемо знову їх знищувати. Це прекрасний для нас конвеєр, який, по суті, обнуляє їхню ППО, що зіграє остаточно свою роль у той момент, коли нарешті ми отримаємо дозвіл працювати в небі Росії. Для нас дуже важливо, щоб до цього моменту це небо абсолютно вже не було чим прикривати”, — сказав Дикий. 

Читайте також: Керченський міст може бути знищений найближчим часом, — ГУР МО

Нагадаємо, раніше речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук сказав в ефірі FREEДОМ, що російські зусилля з охорони Керченського мосту, включаючи залучення багатьох підрозділів та складних технологій, не можуть забезпечити його повний захист.

Прямий ефір