Підтримуючи хуситів, Росія показує себе як серйозного порушника міжнародної безпеки — експерт

Олександр Мусієнко. Скріншот: YouTube

Поставляючи озброєння для хуситів до Ємену, які зараз “кошмарять” торгові судна в Аденській протоці, Росія фактично зараз підтримує терористичний піратський рух. Наразі РФ вкотре демонструє себе як серйозного порушника міжнародної безпеки, якого необхідно стримувати та зупиняти. Таку думку сьогодні, 4 серпня, в ефірі телеканалу FREEДOM висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“Хусити справді створюють дуже серйозні проблеми для торгових суден, що проходять в Аденській протоці. Це дуже серйозний виклик міжнародному судноплавству. Поставляючи озброєння для хуситів до Ємену, Росія по суті підтримує терористичний піратський рух у протоці. Це я до того, що Росія вкотре показує себе серйозним порушником міжнародної безпеки. Тому Росію необхідно стримувати та зупиняти”, — констатував експерт.

За його словами, щоб зупинити Росію, міжнародній спільноті, зокрема союзникам України, потрібно нарешті дати дозвіл Україні завдавати ударів по військових об’єктах углиб Росії західною далекобійною зброєю.

“Росію необхідно стримувати та зупиняти. Потрібно знищувати її потенціал для агресивних воєн. Буде менше озброєння для ведення війни проти України, буде менше озброєнь та можливостей для постачання зброї для хуситів та інших терористичних угруповань, які на сьогодні дестабілізують ситуацію у світі”, — наголосив гість ефіру.

Він зазначив, що за останній тиждень Росія активно завдає ударів по території України, по цивільних об’єктах. І це ще один додатковий аргумент для наших західних партнерів: якщо Росію не зупиняти, не демонструвати силу та рішучість, вона й надалі підтримуватиме терористичні угруповання та підриватиме демократичні цінності.

“Тому постійно на всіх міжнародних майданчиках Україна порушує питання і дає досить серйозну аргументацію того, чому ці рішення необхідні зараз і для захисту цивільного населення України, і для підтримки міжнародного права, і для того, щоб унеможливлювати підтримку Кремлем міжнародних терористичних рухів”, — резюмував Олександр Мусієнко.

Читайте також: Новий виток напруженості на Близькому Сході — на що чекати, розібрав директор Центру близькосхідних досліджень

Прямий ефір