F-16 — в Україні, ми забезпечили це, — Зеленський

F-16. Скріншот: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна отримала літаки F-16. Про це сьогодні, 4 серпня, повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

За його словами, українські Повітряні сили ЗСУ увійшли у новий етап.

“Ми багато зробили для того, щоб українські Повітряні сили перейшли на новий стандарт авіації — на західну бойову авіацію. Від початку цієї війни ми говорили з партнерами про те, що необхідно закрити українське небо від російських ракет і літаків. Ми провели сотні зустрічей та перемовин, щоб зміцнити можливості нашої авіації, нашої ППО, наших Сил оборони. Ми часто чули у відповідь слово “неможливо”, але все ж ми зробили можливим те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою, а тепер це — реальність у нашому небі. F-16 — в Україні, ми забезпечили це”, — наголосив Зеленський.

Він заявив, що пишається українцями, які якісно опановують нові літаки та почали вже використовувати їх для захисту України.

“Я дякую нашій команді за цей результат. Я дякую всім партнерам, які справді дієво допомагають із F-16, і першим державам, які акцептували наш запит про надання літаків — Данія, Нідерланди, Сполучені Штати та всі наші партнери — ми цінуємо вашу підтримку!” — зазначив глава держави.

Зеленський побажав українським Повітряним силам, воїнам відчувати гордість українців бойовою авіацією і приносити Україні саме такі бойові результати, які наблизять перемогу.

Читайте також: Битва за небо триває: Зеленський, Сирський та Олещук привітали Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце зазначив, що повний  потенціал винищувачів F-16, які очікує Україна, розкриється з далекобійними ракетами.

Прямий ефір