ЗСУ все частіше атакують нафтобази й аеродроми РФ — подробиці (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

У Бєлгородській області Росії атаковано нафтобазу, в Ростовській області — військовий аеродром. Також там загорілися резервуари з паливом для армії РФ. За повідомленням російських ЗМІ, горів комбінат “Атлас” Росрезерву в Кам’янському районі, який розташований на відстані близько 160 км від лінії фронту. А губернатор регіону Василь Голубєв заявив, що вночі область атакували 55 безпілотників, повідомляє FREEДОМ.

У Бєлгородській області безпілотники атакували нафтобазу на території Губкінського міського округу. Внаслідок вибуху загорівся резервуар.

Режим надзвичайної ситуації (НС) введено в Морозовському районі через атаку складу паливно-мастильних матеріалів Ростовської області, який забезпечував окупантів на Донбасі. Як заявили в українській розвідці, він постачав пальне військовим частинам і підрозділам Росії, які дислокуються на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Пролунали потужні вибухи й у Морозовську. Там розташований військовий аеродром. Місцеві жителі в соцмережах пишуть про щонайменше 16 вибухів поблизу селища Долотінка та в районі нафтобази. Очевидці вважають, що загорівся або склад боєприпасів, або цистерни з паливом.

На військовому аеродромі Морозовськ базуються десятки винищувачів Су-34 — носії керованих авіабомб і крилатих ракет Х-59. А також Су-27. За інформацією міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm та OSINT-розслідувачів, пожежа сталася на території стоянки російських винищувачів. За попередніми даними, у противника є втрати авіації.

“Супутник NASA Suomi NPP опинився над горизонтом над південно-західною частиною Росії. Його камера виявила масивний інфрачервоний сигнал, який надходив з російської авіабази. Сигналом було те, що горить літак і його обшивка на Морозовській авіабазі”, — з повідомлення групи OSINTtechnical.

26 липня було уражено аеродром “Саки” в тимчасово окупованому Криму. Інформацію підтвердили в Генеральному штабі ЗСУ. Це один з оперативних аеродромів, які Росія використовує для контролю повітряного простору, зокрема акваторії Чорного моря, і нанесення ударів авіаційними засобами ураження по українській території.

Потужні вибухи в районі аеродрому Дягилеве в Рязанській області прогриміли 27 липня. Ця авіабаза є місцем дислокації 43-го Центру бойового застосування та перенавчання льотного складу, оснащеного літаками Ту-95 МС, Ту-22 М3, Ту-134 УБЛ і заправником Іл-78. Цього ж дня було уражено російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 на аеродромі “Оленья” — за 1 800 км від кордону України.

“Нещодавно дрони досягли певних аеродромів у Російській Федерації, зокрема північних — в Оленьї. Там були вражені дальні бомбардувальники, і це змусило відтягнути чергові масові удари по нас хоча б на кілька днів”, — сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Останні удари по військових аеродромах і нафтобазах демонструють нездатність Росії захистити свої стратегічні об’єкти, кажуть експерти. А в Генштабі ЗСУ вже заявили, що українські захисники будуть і надалі методично підривати військово-економічний потенціал російської армії, щоб змусити загарбників припинити збройну агресію проти України.

Читайте також: Російські аеродроми та нафтобази знову палають — Сили оборони України нарощують удари

Прямий ефір