Тільки завдяки тому, що Путін був зациклений на Красікові, стала можлива гігантська спецоперація з небувалого обміну, — Яковенко

Вадим Красіков і Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Повернути російського кілера і колишнього співробітника розвідки Федеральної служби безпеки (ФСБ) Вадима Красікова в Росію — розпорядження особисто Володимира Путіна. Диктатору необхідно було показати, що він “своїх не кидає”. Про це сьогодні, 3 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський журналіст і соціолог Ігор Яковенко.

“Путіну потрібен був Красіков. Він і не приховував цього і неодноразово про це прямо говорив. Красіков — ФСБ-шник, людина, яка здійснює вбивства. Путін витягував “свого”. Для Путіна принципово важливо було показати всім наступним виконавцям, що він своїх не кидає. У нього види на терористичні вбивства дуже великі”, — пояснив він.

Весь обмін відбувся лише завдяки тому, що Путіну необхідно було витягнути Красікова, упевнений журналіст.

“Тільки завдяки тому, що Путін був зациклений на Красікові, стала можлива гігантська спецоперація з небувалого обміну. До і під час холодної війни нічого схожого не було”, — наголосив він.

Країни Заходу однозначно виграли від цього обміну, заявив Яковенко.

“Попри те, що Путіну вдалося витягнути свого улюбленого Красікова, я вважаю, що ця операція на користь Заходу. Тому що вісім “упирів” проти 16 в’язнів совісті — явний рахунок не на користь Путіна. А професійні навички шпигунства їм більше ніколи не знадобляться, тому що того ж Красікова вже за кордон не пошлють”, — пояснив він.

Читайте також: Кілер Красіков — ключовий персонаж в обміні Росії та Заходу — подробиці (ВІДЕО)

Прямий ефір